Umíme poradit

Návody pro každý den | Umíme poradit

CestováníHonza

Jaké jídlo si sbalit do kempu a pod stan

Jaké jídlo si sbalit do kempu a pod stan

Léto je čas prázdnin a mnoho lidí se každoročně rozhodne je strávit “na divoko” pod stanem. Má to své kouzlo a vůbec se tomu nedivíme. Takový stan v kempu u moře nebo u malebné české přehrady může být kolikrát lepší volba než kdejaký luxusní hotel.

Jednou z nejdůležitějších věcí, na kterou je potřeba při takovém letním dobrodružství myslet je strava. Možnosti jsou v zásadě pouze dvě. Buď se budete stravovat v restauracích, a nebo si vlastní jídlo dovezete s sebou. My se budeme v článku soustředit na druhou variantu. Pojďme se společně podívat, jaké jídlo je do kempu pod stan to nejlepší.

1. Varianta – vaříte si sami ze základních surovin

První možností, jak si zajistit jídlo v kempu je, že si doma zabalíte základní suroviny jako jsou těstoviny, rýže, zavařené maso, zavařená zelenina, atd. Potom už jen stačí mít vymyšlené recepty a jídlo podle nich každodenně připravovat. Je fajn mít během dovolené domácí stravu, ale velkou nevýhodu vidíme v času stráveném pouhým vařením. Dalším problémem může být logistika, kdy tyto zabalené suroviny zabírají až příliš místa.

Výhody

+ chutná strava – jako od maminky

+ jídlo bez zbytečných konzervantů a aditiv

Nevýhody

– hodně času u “sporáku”

– vyvařování ve ztížených podmínkách kempu

– zabalené jídlo zabírá mnoho místa

2. Varianta – Vaříte si sami z konzerv a instantních směsí

Druhou variantou, jak si pod stanem uvařit teplé jídlo, je zabalit konzervy typu lunchmeat, Trenčanský párek s fazolí, dobrý hostinec, atd. Tady už jídlo připravíte rychleji a za zlomek času. Oproti předchozímu odstavci však nikoho neoslníte chutí a ani složením. Jednou za čas si připravit takovou rychlovku nemusí být nutně špatně, ale představa celé rekreace na konzervovaném a instantním jídle není moc lákavá.

Výhody

+ rychlá příprava

Nevýhody

– chuť a kvalita

– zbytečné konzervanty a aditiva

3. Varianta – Sterilovaná hotová jídla

Největším favoritem na poli jídla vhodného do kempu a pod stan jsou za nás hotová sterilovaná jídla. Jsou kombinací rychlé přípravy, čistých surovin bez konzervantů a vysoké výživové hodnoty. Jídla mají dlouhou životnost a dají se skladovat do teplot až 28 °C. Jejich nevýhodou může být trochu vyšší cena, která na druhou stranu vyváží čas strávený s rodinou a přáteli během rekreace.

Výhody

+ skladovost – jídla nezabírají moc místa

+ široký výběr variant jídel

+ chuť

+ jídla bez konzervantů

Nevýhody

– relativně vyšší cena

Na našem webu jsme vydali článek, kde srovnáváme TOP 3 české výrobce hotových jídel. Srovnání a recenze naleznete pod tlačítkem níže.

Jakou variantu jídla si pro vaše volno pod stanem vyberete je jen na vás. My vám přejeme, abyste si dobrodružství v přírodě užili co nejlépe.