Léto je čas prázdnin a mnoho lidí se každoročně rozhodne je strávit “na divoko” pod stanem. Má to své kouzlo a vůbec se tomu nedivíme. Takový stan v kempu u moře nebo u malebné české přehrady může být kolikrát lepší volba než kdejaký luxusní hotel.
Jednou z nejdůležitějších věcí, na kterou je potřeba při takovém letním dobrodružství myslet je strava. Možnosti jsou v zásadě pouze dvě. Buď se budete stravovat v restauracích, a nebo si vlastní jídlo dovezete s sebou. My se budeme v článku soustředit na druhou variantu. Pojďme se společně podívat, jaké jídlo je do kempu pod stan to nejlepší.
1. Varianta – vaříte si sami ze základních surovin
První možností, jak si zajistit jídlo v kempu je, že si doma zabalíte základní suroviny jako jsou těstoviny, rýže, zavařené maso, zavařená zelenina, atd. Potom už jen stačí mít vymyšlené recepty a jídlo podle nich každodenně připravovat. Je fajn mít během dovolené domácí stravu, ale velkou nevýhodu vidíme v času stráveném pouhým vařením. Dalším problémem může být logistika, kdy tyto zabalené suroviny zabírají až příliš místa.
Výhody
+ chutná strava – jako od maminky
+ jídlo bez zbytečných konzervantů a aditiv
Nevýhody
– hodně času u “sporáku”
– vyvařování ve ztížených podmínkách kempu
– zabalené jídlo zabírá mnoho místa
2. Varianta – Vaříte si sami z konzerv a instantních směsí
Druhou variantou, jak si pod stanem uvařit teplé jídlo, je zabalit konzervy typu lunchmeat, Trenčanský párek s fazolí, dobrý hostinec, atd. Tady už jídlo připravíte rychleji a za zlomek času. Oproti předchozímu odstavci však nikoho neoslníte chutí a ani složením. Jednou za čas si připravit takovou rychlovku nemusí být nutně špatně, ale představa celé rekreace na konzervovaném a instantním jídle není moc lákavá.
Výhody
+ rychlá příprava
Nevýhody
– chuť a kvalita
– zbytečné konzervanty a aditiva
3. Varianta – Sterilovaná hotová jídla
Největším favoritem na poli jídla vhodného do kempu a pod stan jsou za nás hotová sterilovaná jídla. Jsou kombinací rychlé přípravy, čistých surovin bez konzervantů a vysoké výživové hodnoty. Jídla mají dlouhou životnost a dají se skladovat do teplot až 28 °C. Jejich nevýhodou může být trochu vyšší cena, která na druhou stranu vyváží čas strávený s rodinou a přáteli během rekreace.
Výhody
+ skladovost – jídla nezabírají moc místa
+ široký výběr variant jídel
+ chuť
+ jídla bez konzervantů
Nevýhody
– relativně vyšší cena
Na našem webu jsme vydali článek, kde srovnáváme TOP 3 české výrobce hotových jídel. Srovnání a recenze naleznete pod tlačítkem níže.
Jakou variantu jídla si pro vaše volno pod stanem vyberete je jen na vás. My vám přejeme, abyste si dobrodružství v přírodě užili co nejlépe.
Byl pro vás tento článek přínosný a dobře napsaný?
Klikněte na hvězdičky pro hodnocení!
0 komentářů